Go Back   SevgiForum.NET > KATEGORİ > Yemek Tarifleri
Home Menu

Site Navigation

Ağaç Şeklinde Aç2Begeni
  • 2 gönderen deniz gözlüm
Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
      #1  
Alt 08.04.2020
deniz gözlüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 14.03.2013
Üye No: 450
Mesajlar: 3.383
Likes : 561
Karizma Puanı: 8783
deniz gözlüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Standart etimek tatlısı
Kolay etimek tatlısı malzemeler:



- 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:

- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası ( mısır nişastasıyla da deneyebilirsiniz)
-1 paket vanilya

Üzeri için:

- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
-Süslemek için Antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık veya ceviz içi kullanabilirsiniz.

Kolay ve muhallebili etimek tatlısı nasıl yapılır?

Etimek tatlısının önce şerbetini hazırlıyoruz:

- Bunun için orta boy bir tencere içerisine 2 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı şekeri koyun. Önce toz şekerinin erimesi için iyice karıştırın, ardından kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatın.
- Şerbetiniz dinlenirken, siz de bu sırada dikdörtgen bir borcama ya da tepsiye etimekleri yan yana dizin. Ardından şerbeti etimeklerin üzerinden gezdirerek dökün.

Etimek tatlısının muhallebisini yapmak için:


- Derin bir tencereye sütü ve yarım su bardağı toz şekerini, 3 yemek kaşığı unu ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin.
- Tüm bu malzemeleri ocakta pişirirken karıştırmaya devam edin. Muhallebiniz kaynamaya başlar gibi olduğunda vanilya ve tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Etimek tatlınızın muhallebisi de hazır. Bir süre soğumaya bırakın.
- Soğuduğundan emin olduktan sonra, muhallebinizi, hazırlamış olduğunuz şerbetli etimeklerin üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla üst yüzeyini düz bir hale getirin.

Ardından etimek tatlınızın üzerini süslemek için:

- Bir kapta süt ile krem şantiyi mikser yardımıyla çırpın.
- Burada dikkat etmeniz gereken son bir husus: krem şantiyi tatlınızın üzerine dökmeden önce, muhallebisinin iyice soğuduğundan emin olmak... Aksi taktirde krem şantiniz erimiş ve canlı görüntüsünü yitirmiş olur.

Etimek tatlınız neredeyse hazır:

- Servis etmeden önce bir gün buzdolabında bekletmeniz önerilir. Buzdolabına koyduğunuz etimek tatlınızı streç bir filmle sarmak da oldukça önemli.
- Son olarak servis zamanı, etimek tatlınızın üzerini Antep fıstığı, ceviz için vb ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.





Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık








Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Powered by vBulletin ® Version 3.8.11 .Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd
vBseo 3.6.1
Sevgiforum.com     hack forum     webmaster forumu     imagez.site