Hayırsız Kızın Anne (Annem'e Ait Olan Sayfam)

Mavi öykü

Bugün, senin için bir şey yapmıyorsam;, Dün, elimd
Annem, dünyalar kadar sevdiğimi söylediğim kadın.
Sensizliği düşündüğümde gözlerimin dolduğu kadın.Senin kıymetini bildiğimi sanıyordum annem. Hatta ne kıymeti beni asla ve asla anlamadığını söylediğim kadın.
Sürekli nazlandığım yeri geldiğinde bağırdığım susan kadın.
Yine de ağladığımda yanıma gelip sarılan kadın.
Sen nasıl bir şeysin annem ya!!
Nasıl bir kadınsın?
Nasıl bir yürek taşıyorsun?
Nasıl bir fedakarlıktır bu cefa çektiren birine karşı(!)
Nasıl bir merhametliktir bu?
Hangi insan bu şekilde hisseder anne? Hangi varlık senin kadar yüreği büyük olur.?
Gurur yapmazsın, onur yapmazsın.
Tek derdin mutlu olmamızı istemen tek tesellin gülümsemen. Sadece istediğin iyi bir yuvası olsun kızımın ya da oğlumun.
Seni o kadar çok sevmeliyim ki sevginin varlığını seninle ispat etmeliyim. Ama yapmıyorum değil mi anne. Sana daha çok zarar veriyorum, ağlatıyorum kalbini kırıyorum.
Sabah kahvaltısında akşam ne yemeği yapsam diye düşünen kadın. Ben gerçekten seni seviyorum annem.
Bu sabah yatağının yanına vardım, gözlerim yüzünü süzdü anne. Çok yaşlanmışsın, yüzünde yılların yorgunluğu vurmuş. Nefesinde kalbinin atışının yavaşladığını hissettim annem. Yılların yorgunluğu nefesine yansımış, gözlerin çukurlaşmış kırışmış, annem özür dilerim her şey için. Beni ne olur affet. Keşke ölümsüz olsan annem, keşke ölümün varlığı bile senin önünde eğilse, sensizliği yaşamak istemiyorum annem. Gerçekten. Hiçbir zaman sensizliği yaşamak istemiyorum. Çok erken her şey için annem. Kaldıramam bu yükü. Hiçbir erkek hiçbir kadın bu acımı dindiremez annem. Daha çok şey yapacağım seninle. Mesela şu anda işteyim, eve gideyim sana sarılacağım annem, seni öpeceğim.
Sabah öpemedim, sarılamadım annem. Sabah sadece parmaklarına dokundum o kadar. Sana sarılamadım annem. Anne çok yaşlanmışsın ben yeni fark ettim annem.
Bu yazıyı belki hiç okumayacaksın, belkisini bırak gerçekten hiç okumayacaksın ama ben seni gerçekten seviyorum.

Hayırsız kızın.
MAVİ ÖYKÜ
02.06.2014

Mavi öykü

İslam dinine göre dualar gerçekleşiyormuş Anne. Duası kabul olanlar daha küçük olan çocuklarmış. İçten dilediklerinde oluyormuş. Milyonlarca çocuğu toplasak, tek dilekleri annelerin ölümsüz olması olsa, kabul olur mu anne? O zaman ölmezsin değil mi? Allah duaları kabul edermiş ya anne.
İmkansız olan hiç bir şey yokmuş ya, senin kadar fedakar, merhametli kişiler neden ölsün ki annem. Cennete gideceksen bu dünyada da gitsen olmaz mı? Seni el üstünde tutsak hani, bırakmasak, sevsek tüm anneler sevilse.
Olmaz mı anne, bak ağlayanların duası da kabul olurmuş; Ağlıyorum anne ölme be, ölme. Gerçekten ölme.

Hayırsız kızın
Mavi Öykü,
02.06.2014

:gul2::gul2:Yüreğinize bereket :gul2::gul2::gul2:..Hissetiğiniz ,hissettirdiğiniz duygular için teşekkürler ...:gul2::gul2::gul2:
Annelerimizin YAŞARKEN kıymetlerini bilenlerden olabilmek ,onların rızasını kazanan hayırlı evlatlardan olmak duamız olsun:gul2::gul2:

Mavi öykü

Bugünü sadece sana ayırıyorum anne.
Gözlerine, gülüşüne, sesine, haykırışına.
Düşünsene, hayatımda tek günü sana ayırıyormuşum anne. Yeniden okuduğumda kendime öyle çok kızdım ki.
Sen kaç yılını, kaç gününü bana ayırmıştın be anne?

Of anne,offf..
Konuştukça yoruluyorum.

02.06.2014

Mavi öykü

:gul2::gul2:Yüreğinize bereket :gul2::gul2::gul2:..Hissetiğiniz ,hissettirdiğiniz duygular için teşekkürler ...:gul2::gul2::gul2:
Annelerimizin YAŞARKEN kıymetlerini bilenlerden olabilmek ,onların rızasını kazanan hayırlı evlatlardan olmak duamız olsun:gul2::gul2:

Yaşarken kıymet bilmek?

Keşke, sabah öldüğünü düşündüğümde böyle oldum, yaşadığını her gün görüyorum be. Nerede bizdeki vicdan. Biz vicdanlar değiliz.
En azından ben değilim.

Mavi öykü

Sevdiğim adamdı en son beni seni düşündüren.
Kavga ettiğimizde, "bugün git ama evlendiğimizde dışarı çıkartmam" diye tehdit eden bir adam vardı annem.
Senin tüm "Erken gel kızım" demene karşılık onunla saatlerce dışarıda dolaştığım,geç geldiğim...

02.06.2014

Mavi öykü

Varlığına, nefesine, bedenine, hissine. Annem sadece seni ne çok sevdiğimi defalarca yazmak istiyorum. Sensizliğin kokusunu içime çekiyormuş gibi hissediyorum sabahın 6 dan beri. Her dakika kalkıp yanına gittim annem. Nefes alıp verişlerini izledim. Gitmeden çok korktum annem. Sanki nefes almayacağını görecekmişim gibi hissettim. Çok korktum annem. Sensizlikten çok korktum. Sensiz olmaktan çok korktum anne. Bugün yüreğime bir şeyler saplandı bilmiyorum anne. Çok ağır hissediyorum yüreğimi, nefesimi hissetmiyorum sanki.

Hayırsız kızın
Mavi Öykü
02.06.2014

iklil

El hâsilü lil-kalbi
Ne güzel duyğularını dile getirmişsin maviöykü sen annenin kanından canındansın hayattaymış bak ne güzel anne koşulsuz seven yavrusna değer verenbir varlık yeri hiç dolmayan doldurulamayan keşke benim annem yanımda olsaydı sımsıkı sarılsaydım ona islam dininde dualar rabbimin izniyle kabul olur illaki çocuk olması gerekmez sende için bukadar ses vermişken dua et rabbim senide duyar.Anneni kaybetmeden ona sarıl anne gittimi herşey bitiyor canım inan bana:gul2:

Mavi öykü

Ne güzel duyğularını dile getirmişsin maviöykü sen annenin kanından canındansın hayattaymış bak ne güzel anne koşulsuz seven yavrusna değer verenbir varlık yeri hiç dolmayan doldurulamayan keşke benim annem yanımda olsaydı sımsıkı sarılsaydım ona islam dininde dualar rabbimin izniyle kabul olur illaki çocuk olması gerekmez sende için bukadar ses vermişken dua et rabbim senide duyar.Anneni kaybetmeden ona sarıl anne gittimi herşey bitiyor canım inan bana:gul2:

Çok sağol iklil, insan kıymetini kaybettikten sonra anlıyormuş insan =( Ölümü düşmeke bile zor ya =(

AdaLeT

Üye
Değerli kardeşim Annesizliği ancak annesiz büyüyenler bilirler, Annen varken ve yaşıyorken git dizinin dibine otur, Gururunu ayaklar altına al, Ona koş Ben annemi en son hatırladığım anım hafızamdan çıkmayan ve başucumda kurşunlanmış bedeniydi, çok küçüktüm ve hep rüya sanmıştım ama değilmiş bunu büyüdüğümde anlattıklarında anlamıştım... Anne ve babalar varken kıymetleri bilinmeli , Ağlattınya sabah sabah beni , Rabbim ecrini versin kardeşim :( İyi kalplisin enazından dünden beri yazdıklarından bunu anlıyorum, Hiç bir erkek yada kadının sevgisi , Annenin bir tel saçı bile etmez... Koş kardeşim benim Annene git sarıl ve hiç bırakma :(

Mavi öykü

Değerli kardeşim Annesizliği ancak annesiz büyüyenler bilirler, Annen varken ve yaşıyorken git dizinin dibine otur, Gururunu ayaklar altına al, Ona koş Ben annemi en son hatırladığım anım hafızamdan çıkmayan ve başucumda kurşunlanmış bedeniydi, çok küçüktüm ve hep rüya sanmıştım ama değilmiş bunu büyüdüğümde anlattıklarında anlamıştım... Anne ve babalar varken kıymetleri bilinmeli , Ağlattınya sabah sabah beni , Rabbim ecrini versin kardeşim :( İyi kalplisin enazından dünden beri yazdıklarından bunu anlıyorum, Hiç bir erkek yada kadının sevgisi , Annenin bir tel saçı bile etmez... Koş kardeşim benim Annene git sarıl ve hiç bırakma :(

Allah rahmet eylesin, çok acı bir anı. Çok kötü oldum, içim acıdı yemin ederim ki. Allah tahsilatını affetsin. Çocukken kaybetmek daha çok zor. İnsanın annesi bedeni gibi, uzuvları gibi. Annesizlik bir çok şeylerden mahrum kalmak demek, sevgisizlik, merhamet.
Allah çocuklarına annesizliği ve babasızlığı yaşatmasın :(

AdaLeT

Üye
Etrafım Annesiz ve babasız büyüyen çocuklarla dolu alıştım ben :gul2: Arada Anneden babadan bahsettiklerinde yüreğime ince bir sızı girer lakin çabuk geçiyor, Ama her geçtiğinde içimde derin bir yara bırakarak... O yüzden kıymetlerini bil... Anneni tanısam inanki bu yazmış olduklarını postalardım ona ... BİR ANNENİN BELKİDE DUYMAK İSTEDİKLERİ NİN EN ÜST SEVİYESİNİ DİLE GETİRMİŞSİNİZ ... Rabbe şükürler olsun sevgi ve merhametten yoksun kalmadık lakin yinede hiçbişey Annenin yerini doldurmuyor yada babanın..

Mavi öykü

Etrafım Annesiz ve babasız büyüyen çocuklarla dolu alıştım ben :gul2: Arada Anneden babadan bahsettiklerinde yüreğime ince bir sızı girer lakin çabuk geçiyor, Ama her geçtiğinde içimde derin bir yara bırakarak... O yüzden kıymetlerini bil... Anneni tanısam inanki bu yazmış olduklarını postalardım ona ... BİR ANNENİN BELKİDE DUYMAK İSTEDİKLERİ NİN EN ÜST SEVİYESİNİ DİLE GETİRMİŞSİNİZ ... Rabbe şükürler olsun sevgi ve merhametten yoksun kalmadık lakin yinede hiçbişey Annenin yerini doldurmuyor yada babanın..

Böyle söyleyince, aklıma anıl geldi. Anıl teyzemin oğlu idi. Daha 5 yaşında annesini kaybetti. Ama ondan daha acı olan doğum sırasında vefat ettiği için doğan bebeği hiç annesini görmedi.

:(

AdaLeT

Üye
Keşke ben hiç göremeseydim , keşke doğum sırasında vefat etseydi :( bende 3 yaşındayken Anne ve babamı bir suikastte kaybetmişim :( Zor Oyüzden kıymetini bil Annenin, Çok geç olmadan...

Mavi öykü

Keşke ben hiç göremeseydim , keşke doğum sırasında vefat etseydi :( bende 3 yaşındayken Anne ve babamı bir suikastte kaybetmişim :( Zor Oyüzden kıymetini bil Annenin, Çok geç olmadan...

Ne denilebilir ki, kelimelerin kıyafetsiz kaldığı an.